פורטוגל בטעם של עוד

0 Posted by - 20 במאי 2015 - אוכל, אורבני

לפורטוגל יש אנרגיה חמה מהנופים דרך האנשים הידידותיים ועד המטבח. התחושה היא כאן שעושים אוכל באהבה או שלא עושים אותו בכלל ויחד עם המנות הנדיבות והדשנות היינות נשפכים כמו מים והחיים נראים יפים. ככה בדיוק תרגישו כשתשבו במסעדות בפורטוגל או בבתי קפה או פשוט תיגשו לשוק תוסס ותאספו את חומרי הגלם מלוא החופן.
האוכל הפורטוגזי המסורתי מבוסס בעיקר על תוצרת מקומית, דגים טריים, תבלינים כמו פלפל, זנגוויל, כוסברה ויש גם שימוש רב בתפוחי אדמה ואורז. לא משנה אם נחתם בליסבון או בפורטו, אם אתם בעיר גדולה או בכפר דייגים ציורי, האוכל בפורטוגל יעטוף אתכם במין שלווה של בית.

אוצרות מהים
חובבי הדגים לא יפסיקו ללקק את השפתיים. בפורטוגל כל כך הרבה מנות מבוססות דגים שמוגשות בוריאציות פשוטות ועד מתוחכמות, תלוי מה חיפשתם. תמצאו כאן בקליאו (השם של הבקלה) ממולח מוגש עם פלחי תפוחי אדמה או לביבות בקלה, סרדינים על הגריל וביצי סרדינים, דגי חרב עם אנשובי, דגי בורי ופירות ים כמו סרטנים, מולים, צדפות ולובסטרים, דיונונים ממולאים. רוצים לטעום כמה דגים במיקס ייחודי? הזמינו תבשיל בשם Caldeirada – דגים לבנים עם תפוחי אדמה, עגבניות, פלפלים ובצל מעורבבים עם יין לבן והמון עשבי תיבול ארומאטיים.

לאכול בפורטוגל

גם בקיץ – מרק נפלא
המרקים של פורטוגל משתנים לפי עונות ואזורים והם כמו ארוחה בפני עצמה עם תפוחי אדמה, כרוב, פרוסות נקניק, צדפות וירקות. בימי הקיץ החמים עוברים למרקי גספאצ'ו קרים עם מלפפון, בצל, שום, פלפלים חריפים, מרקי דגים עם עגבניות. המרק המנצח של פורטוגל הוא CALDO VERDE, תפוח אדמה, כרוב ובצל מבושלים עם שום שמן זית ומוגש בסיר חרס דקורטיבי – לטבול את לחם התירס בנוזל הפנטסטי וליהנות מהמרקם והמטעם.

קינוחים מתובלים
הקינוחים הפורטוגזיים הם מעדן מופלא ומתובלים בתבלינים עזים כמו קינמון ווניל. במקומות רבים תוכלו לטעום פודינג אורז בטעם לימון, פודינג קרמל, עוגות עם תאנים ושקדים, אך אין ספק שהקינוח האהוב ביותר והמועדף על הפורטוגזים הוא Pastel de Nata – מאפה מיניאטורי ופתוח עם מילוי קצפתי מתוק וציפוי סוכר.

קינוח בפורטוגל

דרינקים משובחים
פורטוגל מוכרת ביינות שלה וגם בבירות טובות, אבל יש כמה משקאות ייחודיים ופחות מוכרים במקומות אחרים, שבוודאי תשמחו לשדך לארוחה שלכם. אחד מהם הוא Ginjinha- ​​ליקר דובדבן ופירות יער עם אלכוהול וסוכר, מוגש עם חתיכות הפרי בתחתית הכוס. סיום נהדר לכל ארוחה. כמו כן, אל תפסידו ברנדי  Aguardente עשיר שמוגש פעמים רבות דווקא עם כוס קפה.

האוכל הפורטוגזי הוא רק תחילתה של חופשה נפלאה בפורטוגל – לפרטים הקליקו כאן

ליקר פורטוגל

אין תגובות

תגובה