סנגריה – סוד האושר של ברצלונה

1 Posted by - 6 באוגוסט 2015 - אוכל, אורבני, כללי

קורן דור

יש מסעדה בלב ברצלונה שהיא סוג של מערה מודרנית ומסתורית שאי אפשר לפספס: הכניסה מקושטת בקשתות עתיקות, הקירות עשויים מאבן אותנטית והתאורה העמומה מכניסה מיד לוייב אחר – של סיאסטה מתמשכת.
בר ארוך מרהיב נמתח לאורך החלל הראשי וניחוחות של טאפאסים יצירתיים שנרקחים במטבח הים תיכוני לצד סטייקים מארגנטינה ופסטות תוצרת בית הם רק הפתיח לדבר האמיתי – הסנגריה של Arcano. הבר-מסעדה הזה שהוקם על חורבותיה של אורווה קטלאנית מככב קבוע ברשימת הסנגריות הטובות בעיר. כאן תלגמו ותזמינו רי פיל שוב ושוב מסנגריה מסוג טינטו – הגרסה המסורתית האדומה למשקה הלאומי של ספרד. קרירה, מרווה, מהסוג שכיף להחזיק ביד ולהרגיש את הרעננות הנעימה מתפשטת מבפנים ולחגוג עד שיכרון חושים.

הסנגריה היא הכוכבת של הדרינקים בברצלונה וכמעט בכל בר, שוק תוסס, מסעדה מקומית, לפני או אחרי מופע פלמנקו קצבי, תשיקו את הארוחה או תסיימו אותה עם סנגריה – גם בימים קרים ובמיוחד בימים הלוהטים.
הסנגריה החלה את דרכה בעולם כאלטרנטיבה מפתיעה למים – הספרדים חיפשו דרך אפקטיבית להרוג את החיידקים במים ואחרי שגילו שאלכוהול משמיד את החיידקים הם מצאו את מבוקשם ביין האדום לו הוסיפו עשבי תבלין שונים, כדי לחזק את הטעם.
התוצאה מצאה חן בעיניהם וכל אחד המציא סנגריה משלו (ולכן עד היום תוכלו ליהנות מוריאציות שונות). המשקה נשאר נחלת המקומיים והתיירים שבאו לבקר, אבל היה זה רק עניין של זמן עד שהסנגריה תפרוץ את גבולות ספרד. בשנת 1964 הוצגה הסנגריה בדוכן הספרדי ביריד העולמי בניו יורק – הקוקטייל-פונץ' כבש ת החיך של המבקרים, שמיד הפיצו את הבשורה המשכרת בכל העולם ומאז הוא מוגש גם בפאבים, מסעדות ובתי קפה בארה"ב, אירופה וגם אצלנו בישראל.
אבל אם אתם מחפשים את האורגינל אין ספק שטיסה לברצלונה היא היעד בשבילכם – כאן שומרים לרוב על הבסיס שבלעדיו הסנגריה לא תהיה סנגריה – מה שנקרא tinto de verano – מיקס נכון בין יין, קרח, סודה, לימון, התזה קלה של ורמוט וכמה פלחי תפוז לקישוט.
שימו לב רק לכמה דברים: יש סנגריות שמוגשות בכלל עם קאווה או סיידר, הסנגריות עשויות להכיל בין 4-12% אלכוהול – במיוחד אם מחזקים בברנדי או קוניאק – כך שגם אם המשקה נראה "תמים" הוא עלול לגרום להאנג אובר וטשטוש (אז אם שותים – לא נוהגים). אפשר לשדרג את הסנגריה עם פירות יער, שזיפים, תפוחים, מקלות קינמון ועוד מרכיבים לפי החשק והטעם.

מתכון לסנגריה תוצרת בית

רוצים ליהנות מהמשקה גם בבית, במרפסת או תחת כיפת השמיים, כשחברים קופצים למשקה אחרי העבודה או באתנחתא של סופי שבוע ארוכים וליהנות מהשיק של ברצלונה בכל לגימה? הנה מתכון לסנגריה. salud!

סנגריה ברצלונה

סנגריה – הכינו בעצמכם

החומרים הדרושים
1 ליטר יין אדום
3 אפרסקים
1/2 לימון
2 תפוזים
50 גרם סוכר
60 מ"ל ברנדי

אופן ההכנה
מקלפים את האפרסקים וחותכים לפרוסות דקות.
מקלפים את התפוזים ופורסים לפרוסות דקות.
סוחטים מיץ מהלימון או מקלפים ופורסים לפרוסות דקות.
משרים את הפרוסות של הפירות במיכל עם סוכר וברנדי (לפי הכמות המועדפת לרוב 60 מ"ל ברנדי). מומלץ להשרות עד 3 שעות.
מוסיפים יין, מיץ תפוזים, קוביות קרח
ו- salud!

לטעום סנגריה בברצלונה – חופשה משכרת

אין תגובות

תגובה