מסע קולינרי במסעדות הסיציליאניות

2 Posted by - 11 ביולי 2018 - אוכל, אורבני, כללי

קורן דור

תשכחו לרגע מהסנדק והחופים המרהיבים, העיירות הציוריות, מהר הגעש המרשים ומכל הטוב והיופי שיש לסיציליה להציע לכם. האי הגדול בים התיכון הוא גם ממלכת תענוגות קולינריים של יקבי בוטיק המפיקים יינות משובחים ומסעדות דגים, גבינות מופלאות, פיצות וכמובן, שוקולדים וגלידה, שישאירו לכם טעם של עוד מהאחות הקטנה של איטליה.

היכן כדאי לאכול בסיציליה ומה היא טומנת בחובה לחובבי הגודיז והפודיז? אספנו כמה המלצות נבחרות ומעוררות תיאבון.

סיציליה היא ממלכת המטעמים והחיים הטובים – טיסה לחובבי הגסטרונומיה >>

shutterstock_169634039

המעדנים האהובים של האי

נתחיל בהכרות: האוכל הסיציליאני הוא תערובת עסיסית של בין המטבח הים התיכוני לאיטלקי ותלוי גם היכן אתם מתארחים ומטיילים באי. אזור קטניה למשל מושפע מיוון ואילו פלרמו מושפעת מהמטבח הערבי. בין המנות האופייניות והפופולאריות תגלו פיצה סיציליאנית בעלת בסיס מוצק, פסטה אלה נורמה המשלבת בין חצילים, רוטב עגבניות וריקוטה ומנת קפונטה המחברת בין חצילים, פלפלים וזיתי קלמטה. מעדנים מובחרים נוספים הם ארנצ'יני כדורי אורז פריכים, פולנטה, פסטה עם סרדינים, עוגיות שקדים ופודינג חלב שקדים לקינוח.

5 מסעדות שאסור לפספס

מחפשים מסעדות טובות לטעום בהם את המיטב של האי? בפלרמו מחכה לכם מסעדת Osteria dei Vespri, בעלת עיצוב מסורתי חמים עם רהיטי עץ עטופים במפות לבנות ומרתף יינות עצום המגישה מנות דוגמת ספגטי לובסטר, טונה אדומה, פירה אפונה ואנשובי. אם חשקה נפשכם בפיצה טובה בפלרמו, קפצו לארוחה בפיצריה פרידה. מקום בו תרגישו היטב את התשוקה לפיצה.
אל תוותרו בין מסעדות בסיציליה על פיצת Quadri המרובעת עם תוספות לפי בחירתכם – אנשובי, טימין, אורגנו, בייבי מוצרלה ועוד. בלב קטניה, מרחק הליכה קצר משוק הדגים, תגלו את מסעדת  Putìa Dell'ostello המציעה מבחר של יינות, קוקטיילים, פיצות, פסטות, בשרים, דגים וגם מנות טבעוניות. כדאי להגיע בערב לארוחה בליווי הופעה חיה. מסעדת Mé Cumpari Turiddu היא עוד אחת מהפייבוריטיות הסיציליאניות, שמרגישה כמו ארוחה בבית מסורתי עם שולחנות אלגנטיים ונברשות קריסטל, מנות כמו עוף סיציליאני עם ביצים אורגניות, פאי תפוחים, פודינג יוגורט על שקדים ועוד הפתעות טעימות. מוזמנים לטעום מהמיטב הסיציליאני גם במסעדת I Banchi ברגוסטה, השואבה השראה מהמסורת המקומית ומגישה בחלל אבן קסום שלל פסטות, בשרים, דגים וירקות באדפטציה מודרנית.

לאכול, לאהוב, ליהנות – טסים ומגלים את החוויות הקולינריות בסיציליה >>

shutterstock_166609679

מיינות ועד שוקולדים – הצד המתוק של סיציליה

גלידה היא כוכבת העל של סיציליה ויש היצע מסחרר של גלידריות בצבעים וטעמים ותמצאו את עצמכם אוכלים גלידה כמעט אחרי כל ארוחה, גם בחורף. גלידריה מפורסמת בפלרמו היא – Gelateria La Kala ושווה בהחלט לעמוד בתור כדי ליהנות מהגלידה המבוססת על פירות אורגניים ואם אתם כבר כאן, אל תוותרו על קסאטה סיצ'יליאנה המסורתית, עוגת ספוג עם ליקר תפוזים מצופה בריקוטה. אם אתם כבר בענייני מתוק, מומלץ להגיע לעיירה הבארוקית היפה מדיקה הנחשבת ללב תעשיית השוקולד של סיציליה. בכל בית קפה או מסעדות תיהנו כאן מהאמנות השוקולדית וכן מחנויות ממכר שוקולד עם שוקולדים מתובלים בתבלינים אקזוטיים. רוצים לראות כיצד מייצרים שוקולד? בקרו במפעל השוקולד העתיק ביותר באי – את Antica Dolceria Bonajuto, של משפחת Bonajuto המייצרת מזה שישה דורות שוקולד שכבר הפך לאגדה בסיציליה ומחוצה לה.

האי היפהפה בים התיכון. אי של מטעמים – טיסות לסיציליה להרפתקה גסטרונומית בלתי נשכחת >>

shutterstock_246940060

חופשה עד שיכרון חושים

סיציליה היא זירת יין בינלאומית והיתרון הבולט הוא שאתם לא רק לוגמים יינות בסעודות אלא יכולים גם לבקר ביקבים הפותחים שעריהם בפני מבקרים. אחד המומלצים הוא היקב המשפחתי wiegner השוכן באחוזה קסומה באזור אתנה, 750 מטר מעל פני הים. תוכלו לכתת רגליכם בין כרמים ואף לסעוד צהריים או ערב בהזמנה מראש. יקב נוסף ששווה ביקור הוא Vivera המשתרע על פני 45 דונם של כרמים ומטעי זיתים המעובדים בשיטות ביולוגיות באזור קטניה. ניתן לסייר במרתף היינות, לשמוע הסברים על היישון בחביות וכמובן לטעום יינות בשידוך נשנושים טובים כמו גבינות ולחמים טריים.

אם תרצו לחקור את הסצנה הקולינרית של סיציליה בהדרכה מקצועית, תוכלו להצטרף לסיור גסטרונומי מיוחד. בטאורמינה מתקיימים טיולים יומיים בעקבות המטעמים המובחרים כולל ביקור במסעדות בסיציליה כולל לגימת יינות, מנות דגים, ברוסקטה ועוד מתאבנים לצד עוגות סיציליאניות.

אין תגובות

תגובה