טיול פטיסרי בפריז

3 Posted by - 16 בדצמבר 2015 - אוכל, אורבני, כללי

הדר סיני משעל

בסוף אוקטובר 2015 טסתי עם בעלי לפריז למסע בעקבות הפטסירי הטובות ביותר בעיר כאשר גולת הכותרת הייתה ביקור בסלון השוקולד. טיול הקונספט הזה הגיע בעקבות האהבה שלי לקונדיטוריה ולימודיי באסטלה כיתת אומן.
הטיול תוכנן בקפידה בעזרת הספר המוצלח של שרון היינריך "הפטיסרי הטובות בפריז" – מדריך לבוטיקי עוגות ומתוקים בפריז. נסענו לחמישה ימים במהלכם לנו במלון IMPERIAL ברובע התשיעי וטיילנו בין הפטיסרי ודגמנו מקרונים, פרלינים מיוחדים, מרמלדות, מרשמלו, פחזניות, אקלרים, מילפיי, עוגות, טארטים ועוד הרבה דברים טעימים ומתוקים. על הדרך הצלחנו גם ל'טעום' תרבות ולבקר באתריה היפים של פריז עיר האורות.
קשה לתאר במילים את החוויות המתוקות והתמונות בוודאי יעשו את העבודה, אבל יש כמה מקומות שזכורים לי במיוחד והמלצות למקרה שגם אתם תרצו לצאת בעקבות הפטיסרי של פריז:

סלון השוקולד – מקדש שכולו מוקדש לשוקולד מכל הסוגים, המינים, הגדלים והצורות.
בסלון, פעם בשנתיים, מתחרים אמני שוקולד מרחבי העולם על תואר המאסטר.
בסלון ניתן לראות הדגמות של שפים ושוקולטיירים לקהל הצופים, תצוגות אופנה של שמלות שוקולד מרהיבות, אין ספור דוכנים שמציגים ומוכרים את היצירות המתוקות שלהם.
בביקורי בסלון זכיתי לפגוש את השוקולטייר CARL MARLETTI.

פריז, לרוב, הפטיסרי טו גו– קנו מה שאתם אוהבים וקחו צידה לאחד הגנים היפים ברחבי העיר..
החנות של כריסטוף אדם נקראת  L’ÉCLAIR DE GENIE, בתרגום חופשי: אקלר של הגאון.
כשמו-כן הוא! אקלר הוא פחזנית ארוכה ממולאת בקרם ומעל ישנו ציפוי כלשהו בטעם וצבע משגע.
כל אחד יכול למצוא את השילוב שמתאים לו, הבעיה מתחילה כשצריך לבחור אחד כזה… J

popelini– חנות קונספט שמוכרת רק פחזניות בטעמים שונים ומגוונים שרק אפשר לחלום.

פייר הרמה– אם מכירים שם אחד בתחום הפטיסרי, סביר להניח שהשם הזה הוא פְּיֶיר אֶרְמֶה (Pierre Hermé).
זה המקום לטעום מקרונים אלוהיים וכל מילה נוספת מיותרת !

ל- JACQUES GENIN יש חנות שוקולד וקונפיסרי שמעוצבת בצורה אלגנטית ונקיה. ניתן לחשוב שנכנסים לחנות תכשיטים. בחנות ניתן למצוא פרלינים, בסוכריות קרמל ומרמלדות מטורפות עבודת יד. לאחרונה הוציא ליין חדש בטעמי ירקות כמו לדוגמא פלפל. שווה טעימה…

במהלך השיטוטים בין הפטיסרי השונות הגוף 'זעק' לקצת מלח ושמנו פעמינו לכיוון הקרפ המלוח.
קרפ מלוח – אחד מהמעדנים של פריז שאפשר להזמין כמעט בכל בית קפה, מסעדה ואפילו ברחוב פריז היא עיר של קרפים, גם מתוקים וגם מלוחים.
עוד מעדן צרפתי מומלץ, הוא מרק הבצל עם גבינת מוצרלה- והרבה (!) מלווה בקרוסטיני, לא לוותר!!

בכל כמה מטרים אפשר למצוא מגוון רחב של עוגות, מאפים וממתקים שממתינים שרק נקנה אותם…
פריז מחכה לי….

אין תגובות

תגובה