חוויית היין של סיציליה

1 Posted by - 2 באפריל 2018 - אוכל, אורבני, כללי

קורן דור

כמעט בכל מקום אליו תגיעו בסיציליה תגלו כרמים, יקבי בוטיק ויקבים תעשייתיים המזמינים אתכם לטעום מהיינות המקומיים. אדומים, לבנים, יינות קינוח וגם שמפניה וליקרים נהדרים המצטרפים לחגיגה לצד גבינות משובחות, ארומטיות מופלאה המתמזגת עם אוויר ההרים הצלול, קצף הים והמרחבים הירוקים והכל ביחד מתחבר לחוויית חופשה מענגת.

לסיציליה היסטוריית יין ארוכה ושרידים ארכיאולוגיים חושפים שהאי היה בין האזורים הראשונים באיטליה שהחלו לעסוק בייצור יינות. ההרים, השמש המלטפת, הים, כל אלה מספקים מערכת אקולוגית ליצירת זני הענבים הנפוצים תוצרת מקומית כמו מוסקט אלכסנדרוני, אינזוליה וקטרטו – זני ענבים עתיקים הייחודיים לסיציליה. אלה משתלבים עם מינרלים ואגוזים, פירות הדר ופרחים להשגת גוונים וטעמים מעניינים. מרבית גידול הענבים והיקבים מתרכז במורדות של הר אתנה אזור בו תנאי השטח משלבים בין האפקט הוולקני לרוחות הים. אבל דרכי היין של סיציליה הן רבות ונסיעה בין האטרקציות תחשוף בפניכם יקבים על צד הדרך.  לפניכם מספר המלצות להצלחה של טיול יין בסיציליה.

סוד היין של ליפארי

בליפארי, מחכה לכם יקב Tenuta di Castellaro, המתרגם ביינותיו את התפאורה המהפנטת של האזור. אדמת חרסית ורודה, ארץ וולקנית עשירה, מדרונות תלולים וים, ארץ של גוונים עזים המזינה את הענבים בהם משתמשים ביינות היקב. היקב מייצר יינות אורגניים, ביניהם בולט רב המכר של המקום – Bianco Pomice Aeolian – יין לבן יבש, בעל ניחוחות וטעמים של פירות הדר ופרחי בר בגוון צהוב וזוהר. יין מפורסם נוסף פרי היקב הוא Nero Ossidiana Aeolian, זהו יין אדום בעל ניחוחות של דובדבנים, פירות יער ותבלינים בצבע בורדו עמוק. המקום מציע טעימת יינות בזמן שקיעה ממרפסת פנורמית בכרמים, סיורים מודרכים בני שעה וחצי מלווה בטעימות.

חופשה מרגשת עד שיכרון חושים בסיציליה – דילים שתאהבו >>

יין בסיציליה

נכנסת לבה – יוצא יין

בבואכם להר הגעש הפעיל הגדול ביותר באירופה, בוודאי תבחינו בהיצע מסחרר של יקבים. ביניהם Tenuta Terre Nere השוכן במדרונות הצפוניים של ההר. האזור של היקב מוכר כקרקע פורייה ליינות אדומים משובחים. במקום צומחות גפנים עתיקות בטרסות על אדמה בזלתית. היינות הידועים של היקב הם Santo Spirito Etna Rosso, עשיר וחושני ויין Calderara Sottana בעל ניואנסים של פרחים, תבלינים ארומטיים המשתלב נפלא עם גבינת פקורינו, לחם ופסטות. ניתן לבקר באחוזת היין ובכרמים המתפרשים על פני 27 דונם ולהשתתף בטעימות המתקיימות מדי יום (מלבד שבת וראשון) ב-20 אירו לאדם.

משכר מול הים הטירני

חפשתם יין בסיציליה? במסינה פועל יקב מרשים בשם enuta rasocolmo בבית כפרי ישן המשקיף על הים הטירני, ומזמין את הבאים להתנסות בעבודה בכרם במיוחד בחודש ספטמבר במהלך הקציר. מה שהיה פעם החווה המשפחתית, שופץ והפך למקום יוקרתי עם חדר טעימות מקצועי, פאטיו ללגימה וארוחות המשתלבות עם היינות. בין היינות המוכרים של היקב ניתן לציין את L’HISMAEL INZOLIA IGP TERRE, המבוסס על אינזוליה, הגפנים הסיציליאניות העתיקות המעובדות על קרקע וולקנית, זהו יין לבן אלגנטי עם ניחוחות נעימים של פרחים. כמו כן, DOP FARO RASOCOLMO 2011 יין אדום מבושם בפירות עם ריח עדין של ליקריץ המשתלב עם בשר צלוי וגבינות מתובלות היטב.

יקבים בסיציליה

לאכול, לאהוב, להשתכר

במרסלה תוכלו לבר ביקב בשם Caruso & Minini, שהחל את דרכו כבר בסוף המאה ה-19 וכיום נמכרים היינות של היקב ביותר מ-30 מדינות ונושאים בגאווה את התווית "מיוצר סיציליה". הכרמים המשתרעים על פני 120 דונם. המקום בעל צביון כפרי עם ריהוט מאסיבי מעץ וחדר טעימות מקצועי בו ניתן ליהנות בתיאום מראש מחוויית טעימות בעלות של 18 אירו למשתתף לסשן שנמשך כשעה ו-15 דקות. קולקציית היינות של היקב כוללת, בין היתר, CORTE FERRO NERO D’AVOLA הניחן באלגנטיות עמוקה המשתלב נפלא עם מנות הנעשות בגריל ו- CUTAJA NERO D’AVOLA RISERVA, המאופיין בפירות בשלים אדומים כמו דומדמניות ושזיפים, מתמזגים היטב עם עשבי תיבול ארומטיים וכן רמזים לקקאו.

טוסו לחגוג בסיציליה…חופשה שתשאיר אתכם בהיי מתמשך. לחייכם! >>

אין תגובות

תגובה