חוויה קולינרית בבולגריה מסעדות ואוכל משובח

0 Posted by - 9 באפריל 2018 - אוכל, אורבני, כללי

קורן דור

פלובדיב היא אחת התגליות הגדולות של נופשים בבולגריה. זו עיר ששמרה על צביון עתיק, שהליכה בין סמטאותיה הציוריות משולה להליכה במנהרת הזמן. העבר מתעורר לתחייה, שרידים רומיים מתמזגים עם עם רחובות ססגוניים, בתי קפה אופנתיים, מלונות מפנקים. האווירה רומנטית להפליא, אפילו אורפיאוס לפי המיתולוגיה חיפש כאן אחר אהובתו אורידיקה.
הקולינריה היא חלק בלתי נפרד מהקסם של פלובדיב. המטעמים הבולגריים מוגשים בטברנות מסורתיות לצד מסעדות אקסקלוסיביות והכל בנדיבות ובמחירים שעושים חשק לטעום עוד ועוד. הפודיס ישמחו לבלות בשוק האיכרים שמתקיים מדי יום ראשון ובו תוצרת חקלאית טרייה ללא חומרי הדברה עם ירקות אורגניים, קטניות, דגנים, שמני זית – לקנות על המשקל ולקחת הביתה.

לטעום מהמיטב הבולגרי
פלובדיב היא המקום האולטימטיבי לטעום ממיטב האוכל הבולגרי. שפע של בשרים, במיוחד בשר עגל, פירות ים, מבחר המעדנים של הבלקן. המאפה הנפוץ ביותר כאן הוא בניצה, סוג של בורקס בולגרי משכבות של בצק פילו עם חמאה דמוי סירה במילויים משתנים, מגבינות דרך בצל ועד תרד, פטריות ויש גם גרסאות מתוקות עם תפוחים ואגוזי מלך. סלט שופסקה הוא סלט מרענן המשלב בין מלפפונים, עגבניות, בצל ופלפלים עם גבינת בולגרית מגוררת ופטרוזיליה.
בין המנות הבשריות המועדפות ניתן למצוא את הקבאצ'ה, הקבב הבולגרי שמורכב מבשר טחון עסיסי שנעשה בגריל ומשודך לטוגנים שמנמנים. בין המרקים, מככב מרק שקמבה צ'ורבה, קיבת בקר ושמן חמניות בתיבול של שום חומץ או מיץ לימון. בקיץ נוהגים ללגום מרק טרטור קר המכיל מלפפון, יוגורט, שום שמיר. המוסקה היא עוד מנה המופיעה בתפריטים במסעדות בפלובדיב אך בגרסה הבולגרית שלה, שמבוססת על תפוחי אדמה, בשר וביצים בניגוד ליוונית שמבוססת על חצילים. סארמי הוא מאכל מקומי אהוב נוסף המבוסס על כרוב או עלי גפן הממולאים בבשר טחון ואורז וזו גם מנה שמככבת בסעודת ערב חג המולד של הבולגרים ובכלל, במדינות בבלקן.
חובבי הבשרים לא יפספסו בפלובדיב את מנת הצ'ברמה, כבש שלם, קלוי באש או מבשול במשך שעות עד שהוא מקבל טעם נפלא שנמס בפה.

חופשה קולינרית בלתי נשכחת מחכה לכם בפלובדיב >>

אחד הקינוחים המומלצים לסיום הסעודה הוא Tikvenik, מאפה ממולא רסק דלעת, סוכר חום, קינמון, אגוזי מלך ואגוז מוסקט שמגולגל ומוגש עם אבקת סוכר.
בולגריה היתה בעבר אימפריית יינות, היא אינה עוד כזאת, אבל בהחלט מציעה יינות משובחים, בעיקר אדומים וגם את המשקה האלכוהולי המסורתי – רקייה בעל אחוזי אלכוהול גבוהים מאוד שמוגש בברים ובמסעדות. הרקייה מבוססת על פירות שונים וניתן לטעום אותה בטעמים שונים מכל מני סוגים של פירות – שזיפים, ענבים, אגסים, דובדבנים או תאנים. בפלובדיב תוכלו לטעום יין איכותי ב- Dragomir Winery. ביקב מציעים קברנה סוביניון, מרלו, שרדונה ויינות קינוח, חלק מהיינות אף זכו בפרסים.

אוכל בולגריה

נבחרת המסעדות המומלצות בעיר
בפלובדיב תגלו מסעדות שף לצד מסעדות עממיות בהן מרגישים כאילו אימא בולגרייה אוהבת מבשלת במיוחד בשבילכם. מסעדת גורמה מפורסמת בעיר היא Atlas בה תיהנו מישיבה בכורסאות קטיפה בחלל בעל חיפוי אבן בניחוח מודרני. התפריט כולל מנות כמו פולי אפונה אפויים בתנור, פולנטה עם גבינת פטרה ותרד טרי וכן מגוון סטייקים כמו וולינגטון ואנגוס, דגים ורשימת יינות מכובדת. אל תוותרו על קינוח כמו עוגת הנוטלה האהובה של המקום. רשת מסעדות בעיר המונה שלוש מסעדות בשם DYIANA  הפועלת בקונספט של טברנות אותנטיות. המסעדות שופעות עיצוב המבוסס על עץ המקרין חמימות מזמינה, צמחייה מטפסת, אח בוערת ומרפסות רחבות ידיים עטופות בעצים, מזרקות ופסלים. התפריט מסחרר עם מנות ענקיות שאפשר לחלוק עם סועדים אחרים סביב שולחן אחד, כמו כדורי בשר, עוף בשלל וריאציות, סלטי ירקות, תבשילי בשר שנאפים בתנור, יותר מ-10 מנות שונות של תפוחי אדמה בצורות ובטעמים שונים, קינוחים מפתים במיוחד גלידות, פלטת פירות, עוגות שוקולד ועוד.

אוכל בולגרי
חובבי מסעדות הגריל בוודאי ימצאו הנאה רבה במסעדת Hemingway, מסעדת ברביקיו אופנתית בלב הפועם של פלובדיב – עיצוב בוהמי של מדפי ספרים עמוסים, שולחנות קטנים המזכירים אינטימיות נוסח ביסטרו, ניחוח נהדר של מאפים נישא באוויר ומוסיקה רומנטית נשמעת ברקע. תיהנו כאן מסטייקים בליווי ירקות קלויים, פילה עם פירורי לחם וסלט תפוחי אדמה, פשטידת רועים עם כבש וטלה, ריזוטו דלעת ופטריות, המבורגרים תוצרת בית עם צ'דר ולקינוח – שטרודל תפוחים, עוגת אגסים עם קרמל, קרם ברולה עם אלוורה ועוד.
מסעדת Pavaj היא עוד תגלית קולינרית בעיר – מסעדה אופנתית בה מגישים מרק עוף משודרג, תפוחי אדמה מטוגנים עם שמיר וחצילים בווריאציות שונות והכל באווירה נעימה. ארוחות צהריים וערב תיהנו גם לאכול במסעדת smokini המשלבת בין מאכלים בולגריים להשראות מרחבי העולם, בעלת עיצוב מודרני קליל ותפריט שכולל סטייק עצם ותפוחי אדמה, תירס בגריל, גבינות מקושטות באגסים מוקצפים ועוד הפתעות טעימות

פלובדיב מעוררת תיאבון וכדאי לשלב את הטיול בעיר עם מטעמים בולגריים מקומיים לחוויה גסטרונומית אנינת טעם >>

אין תגובות

תגובה