זנזיבר לגוף ולנפש – קינמון מעניק המון

0 Posted by - 16 ביולי 2015 - אוכל, יעדים אקזוטיים

הכל מתחיל בחלל עטוף בגווני אדמה עזים, ניחוחות ארומאטיים מבשמים את האוויר, הרצפה מכוסה בשטיחים מרוקאים, אלמנטים סווהילים מגולפים, ריהוט עץ עתיק. מיד מושלים בגדי הים ומוחלפים בחלוק רחצה מלטף.
זו היא הכניסה לספא קינמון היפהפה בזנזיבר, אפריקה. היכל שכולו פינוקים השוכן בלב ליבה של סטון טאון ומגשים את התשוקה של הנופשים לקינמון הבריאותי בשילוב מרכיבים אורגניים ייחודיים לאי.
יש כאן כל כך הרבה טיפולים שטרם הרגשתם על עורכם וכעת יעניקו לו מגע חם ואוהב – קינמון מעורבל עם הדרים באמבטיה של אצות, עיסוי כתפיים וצוואר בליווי חלב קוקוס קטיפתי ולקינוח – טבילה בחמאם לאור נרות לחוויה בלתי נשכחת. זוגות אוהבים יוצאים מכאן מרוממי רוח ומחודשי אנרגיות עם חיוך ענק על פניהם.

אי אפשר שלא לייצר תשוקה מטורפת לקינמון בזנזיבר. מדובר באי שכולו תבלינים מציפורן ועד הל, שום וג'ינג'ר. שווקים תוססים עם ריחות משכרים של אגוז מוסקט ותרמילי וניל ומטעמים מתובלים היטב שמעצימים את בלוטות הטעם, אבל הקינמון הוא ככל הנראה הכוכב של אימפריית התבלינים האקזוטית. לקליפת עץ הקינמון שימושים רבים הן כתבלין ארומאטי והן כבושם ואפילו ברקיחת משחות רפואיות.
סיור מיוחד שייקח אתכם עמוק למטעים של זנזיבר יחשוף בפניכם את הקליפות המתייבשות לאחר נפילה מעץ ואת מקלות הקינמון המוכרים וכיצד מטפלים בהם במסירות רבה ובידיים מיומנות שמתורגלות כבר היטב במלאכה משלב החיתוך לגודל הנכון ועד טחינת הקינמון לאבקה דקה-דקה. תוכלו לשתות קינמון שבושל באיטיות לחליטת תה שמשרה שלווה נהדרת או להריח קטורת קינמון שנועדה להרחיק יתושים.

נוגדי חמצון עוצמתיים וטעמים מופלאים

הקינמון טומן בחובו היסטוריה עתיקה ויש עדויות שכבר לפני 2000 שנה לפני הספירה במצרים העתיקה הוא נחשב לתרופת פלא במיוחד לשיכוך כאבים במצבים של שעלת, דלקות פרקים וכאבי גרון. מחקרים רבים שבדקו מאז לעומק את הרכב הקינמון גילו שהוא פצצה של נוגדי חמצון עוצמתיים שמעכבים את תהליך ההזדקנות וכמו כן, הקינמון עשוי להפחית סוכר בדם ולהוות טיפול אלטרנטיבי במצבים שקשורים לבעיות במערכת העיכול כמו הקאות, שלשולים, אובדן תיאבון. אם אתם סובלים מריח רע מהפה, הקינמון ידוע כתבלין שמרענן היטב את הנשימה ובנוסף הוא מרגיע בעת סטרס ומסייע עם פקדו אתכם כאבי ראש.

קינמון לבריאות

קינמון לבריאות


בחוות תבלינים בזנזיבר כמו חוות Kizimban תוכלו לחוש מקרוב בנפלאות הקינמון ולשמוע הסברים מרתקים על האפקט הבריאותי שלו תוך כדי הליכה במטעים תחת קרני השמש הטרופית וכמובן, לנשום, להריח ולטעום ולקנות כמויות הביתה במחירים מצוינים. השייקים בזנזיבר גם אם מבוססים הרבה על קינמון עם חלב ושקדים ומענגים בכל לגימה, במיוחד אם אתם מתבוננים תוך כדי בחופי השנהב ובסירות המפרש שטות לעבר האופק.

מתכון לפילאף קינמון אותנטי בניחוח זנזיבר

זנזיבר משאירה טעם של עוד והמנה הריחנית האהובה הזו מבושלת בכפר באיטיות רבה בשילוב עם סוגי בשר שונים אך יכולה להיות גם עם דגים וירקות לצמחונים בחבורה. בכל מקרה, זו היא מנה מנחמת ומחממת, שכולה תבלינים נהדרים ושני מקלות קינמון שעושים את ההבדל- אפשר לשנות את השילובים ולהוסיף גם פירות יבשים, זעפרן, עלי דפנה, ציפורן ובכל מקרה השתמשו באורז בסמטי להצלחה קולינרית. היכונו לקבל מחמאות!

פילאף קינמון

פילאף קינמון בנוסח זנזיבר

החומרים הדרושים:
למרק
1/2 קילו בשר בקר / כבש
1 כפית זרעי כמון
2 מקלות קינמון
3 שיני שום
שורש ג'ינג'ר

מלאו סיר גדול עם מים, קשרו את התבלינים יבשים וטבלו אותם בשיר ובשלו במשך שעה כשהסיר מכוסה.

לאורז:
3 כפות שמן צמחי / חמאה
2 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לרבעים
1/2 בצל חתוך לקוביות
1 זרעי כמון
ג'ינג'ר לפי הטעם
3 כוסות מרק
בשר מבושל
מלח לפי הטעם
5-6 גרגירי פלפל שחורים
5-6 תרמילי הל מרוסקים

אופן ההכנה:
1. שטפו והשרו את האורז לפני בישול.
2. חממו את השמן בסיר וטגנו את הבצל עד שקיפות. הוסיפו זרעי כמון ותפוחי אדמה, ג'ינג'ר ומלח, אורז ואת המרק שבושל מבעוד מועד והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש ובשלו על להבנה נמוכה במשך 15-20 דקות או עד ספיגת הנוזל.

בתיאבון!

לחופשה מפנקת לגוף ולנפש באי התבלינים – הקליקו כאן

אין תגובות

תגובה